GPS navigáció tok

GPS navigáció tok

GARMIN és TOMTOM az élen

Az egyik leghasznosabb kiegészítője szinte bármely hordozható elektronikai eszköznek a tok. Nincs ez másképpen a GPS-eknél sem, de sajnos manapság már jellemzően egyik márka sem csomagol készülékeihez gyárilag GPS tokot.
GPS tok termékekMegnézem
Opcionális kiegészítőként az egyik leginkább javasolt tartozék készülék vásárlásakor. Évekkel tudja meghosszabbítani egy készülék élettartamát, megóvva a készüléket, de legfőképpen a kijelzőjét a sérülésektől.

Rendszerint felmerül kérdésként, hogy használjunk-e kijelzővédő fóliát a GPS-en. A mai GPS eszközök kijelzője gyakran már kapacitív kijelző (mint az okostelefonoknak), ezekhez a régi típusú érintő ceruzák nem használhatók, de már a régebbi rezisztív (nyomásérzékeny) kijelzős készülékekhez sem adnak érintőceruzákat a gyártók. Mivel újjal kezeljük őket, rendeltetésszerű használat esetén nem tudnak a kijelzők sérülni, karcolódni. Használaton kívül, amikor például táskába, vagy az autó valamilyen tároló rekeszébe kerülnek, akkor sérülnek, karcolódnak leggyakrabban. Ezt hivatott meggátolni egy GPS tok használata. De nem csak a karcoktól képes megóvni eszközünket a tok. Szivacsos, vagy kemény tok használata esetén többnyire a leesés ellen is védelmet nyújtanak. Persze nem 100%, hogy ha tokban tartva leesik szeretett készülékünk, mindenféle sérülés nélkül megússza, de tapasztalataink szerint az esetek többségében igen.
Törött GPS

Törött GPS


Egy néhány ezer forintos GPS tok sokszor menti meg tulajdonosát egy drágább javítástól, például egy kijelző cserétől.

Alapvetően két fő kategóriát tudunk GPS tokok esetében megkülönböztetni. Mint korábban már szó esett róla léteznek kemény és puhább (szivacsos, gyöngyvászon és bőr) megoldások. Ha biztosra akarunk menni, javasolt a kemény tokok használata, de sok esetben egy puhább GPS tok is segíthet megvédeni eszközünket. Néhány esetben nem használható keményt tok, vagy bizonyos típusokhoz nem is létezik. Melyiket érdemes megvásárolni? Egy bőr tok például elegánsabb, de a választás már mindenkinek a saját ízlésén és a felhasználási területen múlik.
GPS tokok

GPS tokokAz autós GPS készülékek mellett érdemes megemlíteni a telefonoknál már ismert szilikon és ablakos tokokat, amelyek leginkább a kézi GPS-ek világában terjedtek el. Ezeket használva többnyire nem szükséges a GPS tokból kivenni készülékünket, kialakításának köszönhetően abban tökéletesen használhatók. Ezek Jellemzően méretpontos (leginkább) gyári tokok.
Színes gumi GPS tok

Színes gumi GPS tokKínálatunkban megtalálhatók gyári Garmin, TomTom, Wayteq és egyéb márkák méretpontos és univerzális GPS tokjai.